Način pripreme
U šerpu stavite mleko na ringlu. Kada počne da se zagreva, dodajte u njega šećer i vanilin šećer i esenciju. Dobro izmešajte dok se kristali ne istope.
U posudi umutite jaja i dodajte jednu kutlaču toplog mleka. Nakon toga dodajte brašno i dobro izmešajte ne ostavljajući nikakve grudvice. Sadržaj smese će postati konzistencije boze.
Sipajte sadržaj posude u šerpu uz neprestano mešanje. Na srednjem stepenu ringle mešajte nekoliko minuta dok ne počne da uzavire i dok se ne zgusti.
Sklonite sa ringle, dodajte kravlji maslac i izmešajte.
Pripremite čašice ili desertne posudice. Još dok je topao krem od vanile, počnite da ga sipate u čaše. Napunite ih do pola kremom i narendajte polovinu čokolade.
Nakon toga rasporedite ostali puding od vanile.
Na vrhu narendajte drugu polovinu čokolade.
Imate slatku magiju u čašicama - domaći desertni krem od vanile.
Pogledajte još kako da krem ne bude u grudvicama, kao i zašto na kremu odozgo hvata kora. Takođe. pogledajte kako da napravite sjajan domaći krem od jaja.