Način pripreme
Za ove unikatne pečene tikvice uključite uređaj da se zagreva na 200 stepeni na programu za povrće. Za to vreme naseckajte tikvice na štapiće.
U posudi viljuškom umutite belanca.
U drugoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prezle, parmezan, beli luk u prahu, so i biber. Dobro ih izmešajte.
Korpicu air fryer-a obložite papirom za pečenje. Uzmite nekoliko tikvica i uvaljajte ih prvo u belanca. Nakon toga ih uvaljajte u suve sastojke da se dobro zalepe. Poređajte ih.
Tako uradite sa svim štapićima tikvica.
Naprskajte ih uljem pomoću spreja za kuvanje, ili ukoliko nemate sprej, pohovane tikvice možete blago da namažete silikonskom četkom. Pecite ih 15 minuta. To ponovite nekoliko puta dok se ne potroše sve tikvice.
Napravite sos za pečene tikvice tako što isečete mirođiju i beli luk sitno. U posudu sipajte mleko i dodajte ga. Hrskave tikvice sa parmezanom u Air fryer-u začinite solju i biberom.
Takođe, pogledajte kako da napravite ćufte od tikvica ili omiljene tikvice na grčki način.