Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pečeno povrće»Hrskave tikvice sa parmezanom u Air Fryer-u

Hrskave tikvice sa parmezanom u Air Fryer-u

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
15123542
Hrskave tikvice sa parmezanom u Air Fryer-u
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Super tikvice! Hit recept! Obavezno probajte ove hrskave tikvice sa parmezanom u Air fryer-u."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • jaja - 2 komada, belanca
  • parmezan - 80 g
  • prezle - 1/2 šolje
  • brašno - 70 g
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1 prstohvat
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • ulje - 1/2 kašičice
  • Za sos
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • crni biber - 1 prstohvat
  • mirođija - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove unikatne pečene tikvice uključite uređaj da se zagreva na 200 stepeni na programu za povrće. Za to vreme naseckajte tikvice na štapiće.

U posudi viljuškom umutite belanca.

U drugoj posudi pomešajte suve sastojke - brašno, prezle, parmezan, beli luk u prahu, so i biber. Dobro ih izmešajte.

Korpicu air fryer-a obložite papirom za pečenje. Uzmite nekoliko tikvica i uvaljajte ih prvo u belanca. Nakon toga ih uvaljajte u suve sastojke da se dobro zalepe. Poređajte ih.

Tako uradite sa svim štapićima tikvica.

Naprskajte ih uljem pomoću spreja za kuvanje, ili ukoliko nemate sprej, pohovane tikvice možete blago da namažete silikonskom četkom. Pecite ih 15 minuta. To ponovite nekoliko puta dok se ne potroše sve tikvice.

Napravite sos za pečene tikvice tako što isečete mirođiju i beli luk sitno. U posudu sipajte mleko i dodajte ga. Hrskave tikvice sa parmezanom u Air fryer-u začinite solju i biberom.

Takođe, pogledajte kako da napravite ćufte od tikvica ili omiljene tikvice na grčki način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: