Tikvice sa parmezanom

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
973045434
Tikvice sa parmezanom
Fotografije: Evtini Retsepti
1 / 3
01/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Aromatične tikvice, posute parmezanom, koje će vas naterati da poližete prste!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • kajenska aleva paprika
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • peršun
  • parmezan - narendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam 4 tikvice, isekla krajeve i podelila na pola po dužini. izdubila sam kašikom unutrašnjost i poređala u posudu za pečenje.

Isekla sam jednu šargarepu na sitno, dodala sam mleveno meso (začinjeno) i propržila sam ih u malo masnoće. Dodala sam i pola glavice luka i 2 čena belog luka. Posula sam prstohvatom kajenske aleve paprike, alevom paprikom i biberom.

Kada se mleveno meso pretvorilo u mrvice dodala sam 2 kašike paradajz pirea i malo vodice. Na kraju sam dodala i sitno isečen peršun.

Kada se sos zgusnuo sklonila sam tiganj sa ringle i kašikom sam napunila tikvice. Sipala sam jedan prst posoljene vode u posudu i stavila u rernu zagrejanu na maksimum.

Kada su se zapekle izvadila sam ih, posula sam obilno narendanim parmezanom i vratila da se zapeku.

Ako nemate parmezan, naš kačkavalj će takođe odraditi ukusan posao.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: