Tikvice sa parmezanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
01/10/2018
"Aromatične tikvice, posute parmezanom, koje će vas naterati da poližete prste!"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • šaragrepa - 1 komad
  • luk - 1 manja glavica
  • beli luk - 2 čena
  • kajenska aleva paprika
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • peršun
  • parmezan - narendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oprala sam 4 tikvice, isekla krajeve i podelila na pola po dužini. izdubila sam kašikom unutrašnjost i poređala u posudu za pečenje.

Isekla sam jednu šargarepu na sitno, dodala sam mleveno meso (začinjeno) i propržila sam ih u malo masnoće. Dodala sam i pola glavice luka i 2 čena belog luka. Posula sam prstohvatom kajenske aleve paprike, alevom paprikom i biberom.

Kada se mleveno meso pretvorilo u mrvice dodala sam 2 kašike paradajz pirea i malo vodice. Na kraju sam dodala i sitno isečen peršun.

Kada se sos zgusnuo sklonila sam tiganj sa ringle i kašikom sam napunila tikvice. Sipala sam jedan prst posoljene vode u posudu i stavila u rernu zagrejanu na maksimum.

Kada su se zapekle izvadila sam ih, posula sam obilno narendanim parmezanom i vratila da se zapeku.

Ako nemate parmezan, naš kačkavalj će takođe odraditi ukusan posao.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar