Hrskave tikvice

Sia RibaginaSia Ribagina
Početnik
55582k17
Hrskave tikvice
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
25/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Nova ljubav piva su ove hrskave tikvice, koje po pravilu jedemo uz mlečni sos"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • prezle - 100 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber
  • so
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • crni luk - 1 kašičica, sušen
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i nasecite tikvice na srednje debele trake ili štapiće.

U duboki tanjir stavite prezle, obe vrste brašna, sve začine i promešajte.

U veliki pleh stavite papir za pečenje i premažite ga sa malo maslinovog ulja. Pospite tikvice suvom smesom i rukama ih uvaljajte da se masa zalepi na tikvice.

Rasporedite začinjene tikvice u pleh jednu do druge i prelijte sa malo maslinovog ulja.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pleh u rernu. Ispecite tikvice oko 25 minuta dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.

Poslužite tikvice sa mlečnim sosom, kečapom ili sosom od rena, možete ih poslužiti kao prilog uz meso ili kao samostalno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: