Način pripreme
Ugrejte rernu na 200 stepeni (ili koristite tiganj za prženje).
U posudi pomešajte brašno, beli luk u prahu, dimljenu papriku, so i biber.
Uvaljajte pileće zalogaje u smesu od brašna.
Potopite u umućena jaja.
Obilno pokrijte panko prezlama, pritisnite lako da se dobro učvrsti.
Poređajte piletinu na papir za pečenje, naprskajte maslinovim uljem i pecite 20-25 minuta dok ne postane zlatna i hrskava.
U malu šerpu stavite sok od nara, med i sok od limuna. Ugrejte na tihoj vatri.
Dodajte rastovreni skrob, mešajte dok se sos ne zgusne.
Poređajte pileće zalogaje u tanjir.
Prelijte sosom da upiju pileći komadići skroz.
Pospite semenkama nara, sitno iseckanim prazilukom i svežim začinima. Prijatno uz panko piletinu sa narom.
Pogledajte kako da napravite pileći file sa kornfleksom i pogledajte još odgovarajućih soseva za piletinu.