Način pripreme
Pileće meso isecite na komade srednje veličine. Ja sam koristila meso od bataka. Zalogaje začinite solju.
Pomorandžu i mandarinu dobro operite i uz pomoć sprave za ljuštenje isecite ivice od kore.
Nakon toga voće dobro iscedite. Treba da dobijete oko 200 ml soka. U njega dodajte tri supene kašike isceđenog soka od limuna i soja sos.
U posudi umutite dva belanca i kukuruzni skrob. Uvaljajte zalogaje u smesu i stavite da se prže u ugrejanom ulju.
Izvadite ih i stavite na ubrus da se ocedi višak masti. Kad zalogaji budu gotovi, u tiganju ostavite veoma malo masti i u njega stavite ivice citrusa.
Kad promene boju, u njih sipajte sok od cistrusa i soja sos. Kad smesa provri vratite zalogaje u tiganj.
Kuvajte još malo, periodično mešajte da se glaziraju sa svih strana i dok se sos zgusne.