Limun mak keksići

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
962
Limun mak keksići
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
30
"Savršeni keksići u samo pet koraka."

Potrebni sastojci

  • margarin - 100 g
  • šećer u prahu - 60 g
  • mleveni mak - 80 g
  • vanilin šećer - 1 komad
  • limun kora rendana - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 180 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • voda - 150 ml
  • limun sok - 50 ml
  • kukuruzni skorb - 3 s.k.
  • šećer u prahu - 200 g
  • margarin - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Korak 1

Šećer u prahu pomešati sa margarinom. Zatim dodati jaja, vanil šećer, limun koricu i mleveni mak. Sve pomešati. Na kraju dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Korak 2

Smesu za mak keksiće puniti u špric za dekoraciju i na podmazanom plehu istiskati kružiće.

Korak 3

Rernu zagrejati na 170 stepeni i keksiće peći oko 15 minuta, samo da malo porumene.

Korak 4

Vodu pomešati sa limunovim sokom. Dodati gustin i kuvati da se zgusne. Posle hladjenja dodati margarin pomešan sa šećerom u prahu.

Korak 5

Kremu puniti u špric i dekorisati limun mak keksiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: