Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Slatka pita»Mak štanglica

Mak štanglica

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
858
Mak štanglica
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Uzmete jedno parče i posle vas je teško zaustaviti. To je naše iskustvo."

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g
  • margarin - 50 g
  • mleko - 500 ml
  • jaje - 1 komad
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • mak mleveni - 150 g
  • šećer - 100 g
  • margarin - 80 g
  • šećer u prahu - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Korak 1

Margarin otopiti, zatim dodati jaje, mleko, šećer i so. Brašno postepeno dodavati. Zamesiti glatko i mekše testo.

Korak 2

Razviti testo pravougaono i tanko. Što tanje, tim bolje.

Korak 3

Testo premazati otopljenim margarinom i posuti mešavinom maka i šećera.

Korak 4

Testo sa leve i desne stane preklopiti. Ponovo namazati margarinom, posuti makom i šećerom. Sad testo preklopiti samo sa jedne strane da se dobije štrudlica.

Korak 5

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći mak štanglicu oko 30 minuta. Vreme pečenja zavisi od pećnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: