Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla sa jabukom od lisnatog testa

Štrudla sa jabukom od lisnatog testa

PetyaPetya
Kuvar
6415280
Štrudla sa jabukom od lisnatog testa
Fotografije: Petya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Verovali ili ne, Eva je Adama iskušavala ne jabukom, već mirisnim štrudlama sa jabukama od lisnatog testa."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (400 g)
  • 1 jabuka, velika
  • orasi - 1/2 šolje, grubo iseckani
  • suvo grožđe - 50 g
  • šećer - 5 kašika (ili po ukusu)
  • cimet - 1 kašičica (ili kora narandže ili limuna)
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno odmrznuto testo lagano razvijte oklagijom. Seče se na paran broj pravougaonika, veličine po vašem izboru. Isecite rezove od 1 cm na pola pravougaonika.

Fil za štrudlu se priprema tako što se u oljuštenu jabuku isečenu na kockice dodaju preostali sastojci, osim žumanca.

Dobro promešati.

Uzmite 1 kašičicu smese ili 1 kašiku i postavlja se na cele pravougaonike.

Prođite ivice četkom umočenom u vodu i stavite isečene pravougaonike na vrh. Pritisnuti su na ivicama radi boljeg prijanjanja.

Štrudle sa jabukama stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancetom sa malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni prema uputstvu za pečenje lisnatog testa – do zlatne boje.

Još toplo posuti šećerom u prahu.

Najbolje je ostaviti štrudlu sa jabukama da odstoji neko vreme, a zatim poslužite. Prijatno!

Pogledajte i kako da napravite štrudlu sa bundevom ili brzu štrudlu sa gotovim korama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: