Način pripreme
Prethodno odmrznuto testo lagano razvijte oklagijom. Seče se na paran broj pravougaonika, veličine po vašem izboru. Isecite rezove od 1 cm na pola pravougaonika.
Fil za štrudlu se priprema tako što se u oljuštenu jabuku isečenu na kockice dodaju preostali sastojci, osim žumanca.
Dobro promešati.
Uzmite 1 kašičicu smese ili 1 kašiku i postavlja se na cele pravougaonike.
Prođite ivice četkom umočenom u vodu i stavite isečene pravougaonike na vrh. Pritisnuti su na ivicama radi boljeg prijanjanja.
Štrudle sa jabukama stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancetom sa malo ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni prema uputstvu za pečenje lisnatog testa – do zlatne boje.
Još toplo posuti šećerom u prahu.
Najbolje je ostaviti štrudlu sa jabukama da odstoji neko vreme, a zatim poslužite. Prijatno!
Pogledajte i kako da napravite štrudlu sa bundevom ili brzu štrudlu sa gotovim korama.