Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Pletena štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima

Pletena štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pletena štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Priprema se za minut i toliko je efikasna - idealan desert za svaku prazničnu trpezu"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list, pravougaoni, 300 g
  • jabuke - 2 komada, male
  • orasi - šaka, krupnije isečeni
  • cimet - 1 kašičica
  • prezle - 1 - 2 supene kašike
  • sok od limuna
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na komade. Prelijte ih sokom jednog limuna, pospite braon šećerom i cimetom. Stavite isečene orahe. Dobro promešajte sastojke.

Na parče papira za pečenje rasporedite lisnato testo. Oštrim nožem isecite na široke trakice oko 1 cm, u dva suprotna kraja, idite do sredine lista. U jedan neisečen suprotan kraj rasporedite nadev.

Pokrijte drugim neisečenim krajem. Počnite da pletete, uzmite prvo jednu traku sa jednog kraja i ukrstite drugom suprotnom.

Namažite štrudlu svežim mlekom.

Pecite štrudlu na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 5 minuta, nakon toga smanjite na 180 srepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: