Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Štrudla»Štrudla od lisnatog testa sa trešnjama i svežim mlekom

Štrudla od lisnatog testa sa trešnjama i svežim mlekom

Štrudla od lisnatog testa sa trešnjama i svežim mlekom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Jednostavan recept za štrudlu, za sve koji vole kolače od testa"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list
  • trešnje - 1 šaka (može i malo više, ako volite mnogo nadeva)
  • šećer - 4 kašike, kristal
  • žumance
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, odvojte od kostiju i isecite trešnje na polovine. Podelite na četiri dela ravnomerne količine i sačuvajte.

Razvucite lisnato testo i isecite na četiri duga lista. Na svako parče pospite šećer, a nakon toga i trešnje.

Uvijte pažljivo uski deo rolata. Poređajte rolate u posudu za pečenje sa papirom za pečenje u obliku puža.

U šolji umutite smesu od žumanca, ulja i mleka.

Namažite štrudlu odozgo i pecite na 180 stepeno oko 40 minuta ili dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Štrudla od lisnatog testa sa trešnjama i svežim mlekom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: