Stromboli

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6026347
Stromboli
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Poziv na strombole ne odbijamo!"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 30 g
  • šećer - 2 k.k
  • so - 1 k.k.
  • ulje - 2 s.k.
  • Za punjenje
  • salama - 200 g
  • trapist - 200 g
  • kečap - 5 s.k.
  • masline - 100 g
  • origano - 1 s.k.
  • Za premazivanje
  • jaje - 1 komad
  • krupna so - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu malo zagrejati, dodati šećer i izdrobiti kvasac. Sačekati da se kvasac akrivira.

Brašnu dodati so, ulje i nadošli kvasac. Zamesiti glatko testo. Testo prekriti i ostaviti na toplom oko pola sata. Testo se udvostruči.

Kad je testo nadošlo, radnu površinu pobrašniti i iskrenuti testo. Podeliti na 3 dela.

Svaki deo razviti tanko na pravougaonik. Jednu stranu namazati kečapom, staviti salamu, sir i masline. Malo posuti origanom.

Dva kraja testa malo skloptiti, pa zatim prekloputi testo po pola. Dobro stisnuti krajeve da nadev ne bi procureo. Najbolje koristiti viljušku.

Testo od gore malo zaseći nožem da bi para mogla da izlazi iz testa, inače bi popucalo. Namazati razmućenim jajetom i posuti krupnom solju.

Peći strombole na 180 stepeni oko 30 do 35 stepeni, zavisi od pećnice.

Prijatno uz stromboli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: