Način pripreme
Pica sa korom od tunjevine - idealna pica bez brašna.
Stavite dobro oceđenu tunjevinu u blender zajedno sa jajima, prstohvatom soli, kašikom suvog origana i dva prstohvata bibera. Mutite na srednjoj brzini i rasporedite dobijenu gustu kašu u namazan pleh, lepo poravnajte drugom stranom kašike. Možete napraviti jednu veliku okruglu koru za picu ili dve manje.
Takođe možete peći na papiru za pečenje ili u silikonskom kalupu bez masnoće.
Stavite u ugrejanu rernu na 220 stepeni 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.
Za to vreme iseckajte luk i beli luk. Izrendajte paradajz i stavite sve u kaserolu na vatru. Ideja je da u sosu nema masnoće i da se kuva, a ne da se prži, zato ne stavljamo ulje. Začinite solju, origanom ili provansalskim začinima i kuvajte dok se ne zgusne oko 5-6 minuta.
Isecite tikvice na tanak polumesec.
Kad kora za picu bude gotova, izvadite iz rerne i namažite paradajz sosom, odozgo poređajte tikvice i izrendajte kačkavalj.
Pecite dok se kačkavalj ne rastopi i dok ne dobije lepu boju. Tikvice su jako tanke i omekšaju, ali ideja je da ostanu sveže (koristite mlade i hrskave zelene tikvice).
Servirajte ukusnu i zdravu picu dok je još topla. Jedinstvenog ukusa! Idealna varijanta za bezglutensku picu ili keto picu.