Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa korom od tunjevine

Pica sa korom od tunjevine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pica sa korom od tunjevine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pica sa korom od tunjevine - ukusna i dijetetska. Idealna pica bez brašna!"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 200 g iz konzerve
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - oko 80 g
  • tikvica - 1/2 komada, zelena
  • luk - 1/2 male ili srednje glavice
  • paradajz - 200 g, svež ili iz konzerve
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • so - 1 prstohvat ili po ukusu
  • origano - 1 i 1/2 šolja
  • biber - 2 prstohvata, sveže samleven
  • ulje - 1 kašičica za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Pica sa korom od tunjevine - idealna pica bez brašna.

Stavite dobro oceđenu tunjevinu u blender zajedno sa jajima, prstohvatom soli, kašikom suvog origana i dva prstohvata bibera. Mutite na srednjoj brzini i rasporedite dobijenu gustu kašu u namazan pleh, lepo poravnajte drugom stranom kašike. Možete napraviti jednu veliku okruglu koru za picu ili dve manje.

Takođe možete peći na papiru za pečenje ili u silikonskom kalupu bez masnoće.

Stavite u ugrejanu rernu na 220 stepeni 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju.

Za to vreme iseckajte luk i beli luk. Izrendajte paradajz i stavite sve u kaserolu na vatru. Ideja je da u sosu nema masnoće i da se kuva, a ne da se prži, zato ne stavljamo ulje. Začinite solju, origanom ili provansalskim začinima i kuvajte dok se ne zgusne oko 5-6 minuta.

Isecite tikvice na tanak polumesec.

Kad kora za picu bude gotova, izvadite iz rerne i namažite paradajz sosom, odozgo poređajte tikvice i izrendajte kačkavalj.

Pecite dok se kačkavalj ne rastopi i dok ne dobije lepu boju. Tikvice su jako tanke i omekšaju, ali ideja je da ostanu sveže (koristite mlade i hrskave zelene tikvice).

Servirajte ukusnu i zdravu picu dok je još topla. Jedinstvenog ukusa! Idealna varijanta za bezglutensku picu ili keto picu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: