Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa mlevenim mesom i pečurkama

Pica sa mlevenim mesom i pečurkama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3572k222
Pica sa mlevenim mesom i pečurkama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
30/08/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Aroma ove pice nas tera da taktički zaboravimo da nas stežu farmerke i da odsečemo sebi drugo parče"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 250 g
  • kačkavalj - 200 g
  • paradajz pire - 4 - 5 kašika
  • začini
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno. Rastvorite kvasac u malo tople vode zajedno sa šećerom.

Sipajte brašno, dodajte so i ulje. Zamesite srednje meko testo. Ostavite ga da naraste sat.

U tiganju sa malo ulja zapržite luk. Dodajte mleveno meso i dobro ga usitnite. Nakon što se proprži dodajte začine po ukusu i sklonite sa ringle. Ostavite da se ohladi.

Podelite testo na dva, tri dela (zavisi do veličine posuda kojima raspolažete).

Namažite svaku posudu i u nju razvucite testo. Namažite paradajz pireom i rasporedite preko svakog nadev. Isecite pečurke na polumesece i rasporedite ih preko pica.

Pospite kačkavaljem i ostavite 10-15 minuta da se opuste. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pica sa mlevenim mesom i pečurkama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: