Način pripreme
Brašno prosejte. U sredinu stavite vodu, kvasac, so i maslinovo ulje.
Zamesite meko testo koje se ne lepi. Stavite u namazanu posudu i ostavite na toplom da nadođe.
Isečene paprike, beli luk i luk sameljite krupnije.
U mleveno meso dodajte samleveno povrće, sitno iseckan peršun, oljušten i sitno iseckan paradajz, kumin, biber i alevu papriku.
Ako je potrebno, posolite smesu. Promešajte lepo i ostavite u frižidru na 1 sat.
Testo podelite na 10-12 jednakih delova, razvucite na krugove.
Preko testa rasporedite mleveno meso. Stavite na papir za pečenje.
Lahmadžun pecite 6-8 minuta na 200 stepeni.
Ukusnu tursku picu Lahmadžun servirajte sa limunom, svežim povrćem i mlečnim sosom.
Prijatno!