Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Domaći kandirani đumbir

Domaći kandirani đumbir

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
456147957
Domaći kandirani đumbir4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Nema ništa ukusnije od domaćeg, a to važi i za domaći kandirani đumbir."

Potrebni sastojci

  • đumbir - 1 komad
  • voda - 2 l
  • voda - 200 ml
  • šećer - 300 g
  • šećer - za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi sa 2 litra ključale vode kuvajte opran, oljušten i iseckan đumbir 15 minuta.

Procedite ga i prebacite u manju posudu, dodajte 200 ml vode i šećer. Kuvajte na srednjoj vatri 20 minuta, povremeno mešajući komade, dok ne postanu providni.

Zatim smanjite vatru na najnižu i kuvajte, mešajući, još 10-15 minuta dok se sirup ne zgusne.

Prebacite đumbir na nauljenu rešetku i ostavite da se hladi 30 minuta.

Gotove komade uvaljajte u šećer i ostavite kandirani đumbir da se suši 2 sata.

Pogledajte i kako se suši đumbir i pravi marinirani đumbir za suši.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: