Pizza alla Eva

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6327367
Pizza alla Eva
Fotografije: Eva Zelenka
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Napravite odmah duplu dozu, jer nestaje sa tanjira za tren."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • so - 1 k.k.
  • šećer - 1 k.k.
  • ulje - 2s.k.
  • Potrebno je još
  • domaća kobasica - 200 g
  • šampinjoni - 150 g
  • masline - po potrebi
  • sir trapist - 200 g
  • origano - 1 k.k.
  • jaje - 1 komad
  • paradajz pire - 2 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Brašnu dodati šećer, so i suvi kvasac. Mlakom vodom zamesiti testo za picu i pred kraj mešenja dodati ulje.

Ostaviti testo na toplom da naraste oko pola sata.

Razviti testo tanko. Izbockati viljuškom na par mesta.

Namazati paradajz pireom i slagati kolutove kobasice, šampinjone seckane na listiće i masline. Na sredini testa staviti jaje. Sve to prekriti rendanim trapistom.

Zagrejati rernu na 180 stepeni i peći picu alla Eva oko 30 minuta. Servirati toplo ali i hladno je odlično, naravno ako ostane.

Prijatno uz pizza alla Eva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: