Način pripreme
Od sastojaka za kore pripremite kore na sledeći način:
Za prvu koru - 90 g šećera i 3 žumanca umutite na penu, dodajte mekanu čokoladu, mlevene orahe i umutite na sneg tri belanca.
Za drugu koru - 90 g šećera umutite sa 3 žumanca, dodajte mlevene bademe i belanca umućena na čvrst sneg.
Kore pecite u kalupu, obloženom papirom za pečenje, na umernoj temperaturi.
Hladne kore isecite horizontalno, svaku na dva dela. Druga varijanta je da ispečete po 2 kore testa da biste izbegli sečenje.
Krem pripremite na sledeći način: od 3 jajeta, 200 g šećera, 200 g mlekai vanile skuvajte gustu masu. Kad se ohladi umutite sa 200 g maslaca. Krem podelite na dva dela i jedan deo pomešajte sa mekanom čokoladom.
Oblikujte tortu na sledeći način: koru, ispečenu od čokoladnog testa namažite polovinom čokoladnog krema. Pokrijte korom od bademovog testa i namažite polovinom krema od vanile. U istom redu stavite ostale kore i krem.
Sa strane prekrijte čokoladnim kremom, a odozgo pospite rendanom čokoladom.