Čokoladne puslice

Ivan CankovIvan Cankov
Početnik
42
Čokoladne puslice1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
"Nežne čokoladne puslice, da počastite sve!"

Potrebni sastojci

  • belanca - 4 komada
  • šećer - 250 g
  • kakao - 1 kašika
  • maslac - 20 g
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite belanca sa šećerom u dubokoj posudi koja se nalazi u drugoj posudi sa toplom vodom.

Kada se belanca umute u čvrst sneg, sklonite posudu iz druge posude sa vodom, dodajte kakao i nastavite da mutite dok se smesa ne ohladi. Iz posude smesu prebacite u kesu i šprisajte puslice na pleh za pečenje premazan maslacem i posut brašnom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 100 stepeni oko 1 sat. Puslice ne bi trebalo da postanu rumeni.

Gotove čokoladne puslice su spolja suvi, a iznutra mekši.

Pogledajte i kako da napraviti puslice od akvafabe ili dijetalne puslice sa eritritolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: