Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa jagodama i maskarponeom

Čizkejk sa jagodama i maskarponeom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čizkejk sa jagodama i maskarponeom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Baba Marta ili ne, dok ima svežih jagoda na pijaci, svake nedelje će na trpezi biti ukusan čizkejk"

Potrebni sastojci

  • za koru od keksa
  • keks 250 g, kakao
  • maslac - 125 g
  • za čizkejk
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • krem sir - 250 g
  • šećer u prahu - 150 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • za žele od jagode
  • jagode - 250 g
  • šećer - 5 kašika
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • želatin - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite keks u blenderu. Istopite maslac i dodajte ga u keks u kalup sa padajućom ivicom.

Prormešajte i oformite koru tako što dobro pritisnete. Stavite u frižider na 30 minuta.

Isecite jagode na tanke parčiće, pospite ih sa 3 kašike šećera. Iscedite sok od 1/2 limuna i oljuštite jagode. Promešajte pažljvo i stavite i njih u frižder.

Natopite 1 pakovanje želatina u 50 ml hladne vode 10 minuta.

Pomešajte maskarpone, krem sir i šećer u prahu. Mešajte dok se ne dobije gladak krem, dodajte kiselu pavlaku.

Na paru stavite želatin dok ne postane tečan. Dodajte ga u čizkejk i mešajte dok se ne apsorbuje.

Prelijte ovom smesom koru od keksa i stavite u frižider na 2 sata.

Natopit i drugi paket želatina u 50 ml hladne vode 10 minuta.

Iscedite sok, koji se stvorio od jagoda u posudi. Dodajte 2 kašike šećer i stavite na ringlu da provri.

Sklonite sa ringle i dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok se ne istopi.

Poređajte jagode preko čizkejka i prelijte dobijenim sirupom od jagoda.

Vratite u frižider na još 1 sat.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: