Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od jagoda sa maskarponeom

Torta od jagoda sa maskarponeom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Torta od jagoda sa maskarponeom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Želimo da svi deserti koje pripremamo izgledaju ovako lepi, kao što je ova torta od jagoda prema receptu koji nam je dala Maja"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 160 g
  • brašno - 150 g
  • vanila - 1 komad
  • kakao - 20 g
  • za sirup
  • šećer - 5 kašika
  • voda - 10 kašika
  • za krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • kondenzovano mleko - 3 kašike
  • šećer u prahu - 3 kašike
  • maskarpone - 500 g
  • jagode - sveže
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore vaše ukusne torte od jagoda u posudi umutite 5 jaja.

Dodajte 160 g šećera, 150 g brašna, 1 vanilu i 20 g kakaa.

Smesu podelite na 3 jednaka dela i pecite u okruglom plehu (prečnika 20 cm). Ostavite kore da se ohlade.

Za sirup:

Stavite 5 kašika šećera i 10 kašika vode u posudu. Kuvajte 10 minuta.

Za krem torte od jagoda:

U posudi umutite 200 ml slatke pavlake. Dodajte 3 kašike. kondenzovanog mleka, 3 kašike šećera u prahu i 500 g maskarponea.

Sve mutite mikserom u nizu u kojem su namirnice navedene. Možete da isečete kore tortu da bi se dobio oblik cveta.

Svaku koru prelijte sirupom i sastavite tortu od jagoda sa maskarponeom - kora, sveže jagode narezane na kriške, krem, kora, jagode, krem.

Ukrasite jagodama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: