Način pripreme
Isecite meso, tako da dobijete jednu veliku šniclu. Izlupajte ga i začinite. Krastavčiće i šargarepu iseckajte na kockice, pa i od pilećeg filea napravite jednu veliku šniclu.
Obložite tepsiju papirom za pečenje. U odgovarajućoj posudi umutite jaja sa majonezom i rendanim kačkavaljem. Dodajte so i alevu papriku, dobro promešajte i dobijenu smesu isipajte u tepsiju. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni, a zatim ostavite da se ohladi.
Uvijanje rolata: Svinjetinu stavite na foliju. Posipajte ga kukuruzom, iseckanim krastavčićima i šargarepom, pa ih blago utisnite u meso. Nakon toga stavite pileći file, a preko njega koru od kačkavalja.
Na kraju poređajte viršle i pomoću folije dobro zavijte u krug i stavite u tepsiju, koju ste prethodno namazali uljem.
Sipajte 2 šolje vode i pokrijte folijom. Rolat se peče oko sat vremena na 200 stepeni ili dok ne bude pečen u potpunosti. Na kraju sklonite foliju i vratite tepsiju da se rolat dopeče.