Način pripreme
Uzmite kore i svaku uvijte kao harmoniku (plise). U tepsiji koju ste prethodno premazali maslacem poređajte ih tako da stoje uspravno jedna do druge. Pecite ih 10 - 15 minuta na 200 stepeni ili dok ne porumene.
Kad ste rastopili maslac, izvadite kore iz rerne i prelijte ih. Napravite fil tako što umutite žumanca sa šećerom i mlekom i dobijenu smesu stavite na šporet da proključa.
Zatim dok dodajete brašno i vanilin šećer, neprestano mešajte sve dok se krem ne zgusne.
Sklonite posudu sa vatre, pa je tako vruću prelijte preko ohlađenih kora. U međuvremenu dok čekate da se ohladi, umutite belanca sa šećerom, dok ne dobijete penasti sneg.
Kad se je fil već ohladio, dodajte sneg od belanaca i ravnomerno ga rasporedite.
Kolač ostavite u frižider da prenoći. Pri serviranju ga posipajte kakaoom.