Svinjski kebap u vinu

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Svinjski kebap u vinu
Fotografije: Monika Ivanova
6 / 11sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Najlakši način da napraviš meso u vinu. Mnogima je ovo omiljen recept."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • vino - 1 šolja crvenog
  • paradajz - 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • peršun - iseckan za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckati meso na kockice. Luk, sitno iseckan, se uprži, doda se aleva paprika. Stavi se meso i još malo se prži.

Doliva se vino, a nešto kasnije jelo se zaliva vodom i paradajz pireom.

Od začina dodaje se so, lovorov list i biber. Pustite da se meso dinsta dok se sos ne redukuje na pola.

Servirajte posuto usitnjenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: