Krem od vanile sa skrobom

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250105
16/02/2017
"Uvek se spremamo da njime napunimo kornete, ali se toliko brzo pojede da ne stignemo. Omiljeni ukus detinjstva."
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano462
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajući sud umutite 3 žumanca i jedno jaje sa šećerom. Pri neprestanom mućenju dodajte pšenični skrob i brašno, kašiku po kašiku. Dobro umutite. Sveže mleko ugrejte i dodajte u smesu.

Krem stavite da se kuva na slaboj vatri dok ga neprestano mešate. Kuva se dok se ne zgusti. Ne treba prestajati sa mešanjem, kako se krem ne bi zgrudvao ili zagoreo. Smesa treba da bude glatka i homogena.

Kada je krem gotov i sklonjen sa vatre, dodajte vanilu i maslac, koji nasecite na manje komade. Ponovo dobro promešajte i rasporedite u čaše ili posudice. Možete ukrasiti voćem, keksom ili slatkom.

Krem možete koristiti i za torte kao fil ili kao punjenje za kolače.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar