Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Krem od kafe sa skrobom i rumom

Krem od kafe sa skrobom i rumom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krem od kafe sa skrobom i rumom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Popodnevni desert od krema od kafe sa skrobom i rumom - servirajte sa voćem ili keksom po izboru"

Potrebni sastojci

  • kafa - 4 kašičice, isntant u granulama (ili bezkofeinska)
  • rum - 25 ml
  • sveže mleko - 600 ml
  • kora pomorandže - 3 ivice
  • kukuruzni skrob - 1 kašika, puna
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 3 komada, velika (ili 4 mala)
  • šećer - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu sameljite šećer i koru pomorandže. U šerpu na ringli sipajte mleko. U njega dodajte samlevenu koru, vanilu i rum.

Umutite jaja sa kafom i skrobom u vazdušastu i glatku smesu. Sipajte lagano u mleko i kuvajte deset minuta na slaboj vatri.

Krem sa kafom treba da bude tečniji, ne mnogo gut, jer će se posle dosta stegnuti.

Gotov domaći krem se sipa u čaše i stavlja se u frižider da se ohladi.

Možete da servirajte čokoladni krem sa kafom i skrobom sa keksom ili voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: