Brzi ćevap u vinu

17/02/2017
"Klasičan ćevap u vinu, koji se priprema brzinski"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano163
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • oaradajz - 2 komada
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list
  • pirinač - 1 šolja
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na komade srednje veličine i dinstamo sa malo ulja i vode. Kada pobeli dodajemo luk isečen na kriške.

Kad se izdinsta posipamo alevom paprikom, dodajemo 1-2 lovorovog lista, promešamo i sipamo vino. Ostavljamo jelo malo da provri, nakon čega dodajemo sitno iseckan paradajz (može i iz konzerve) i pirinač.

Dodamo vodu, začinimo solju i ostavimo jelo da vri sve dok pirinač ne postane mekan. Nakraju začinimo biberom. Po želji serviramo sa svežim peršunom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar