Način pripreme
Belanca odvojite od žumanaca. Žumanca umutite sa pavlakom. Belanca umutite u sneg, pa im dodajte žumanca. Prosejte brašno sa praškom za pecivo, pa ga dodajte smesi.
Dobro sve promešajte i dobijenu smesu podelite u 3 činije, tako da u svaku činiju dodate jedan od sledećih sastojaka - u prvu činiju dodajte ljutenicu, u drugu spanać, a u treću rendan kačkavalj. Tepsiju obložite papirom za pečenje, pa sve 3 smese sipajte u 3 kese za filovanje. Sipajte u tepsiju od svake smese, tako što sipate jedan red jedne smese, pa drugi red druge smese i tako dalje. Koricu pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvadite iz rerne i uvijte u rolat. Ostavite da se ohladi. U činiji pomešajte pavlaku, mleko i sir. Dodajte iseckan peršun i malo soli, pa dobro promešajte. Odvijte rolat i premažite filom (ostavite malo i za filovanje na kraju). Posipajte šunkom iseckanom na kockice.
Koricu isecite na trake (4 -5 komada). Prvu traku zavijte u rolat i stavite je u posudu. Zatim uzmite drugu, pa je zavijte oko prve. Isti postupak ponovite i sa ostalim trakama. Kada ih sve poređate, premažite ih filom koji ste ostavili i stavite u frižider da se torta stegne. Ukrasite je po želji.
Sa filom i dekoracijom možete improvizovati. Ja sam pravila tako što premažem koru, sečem je na trake - prvu traku posipam šunkom, a na drugu poređam pečenu crvenu papriku. Možete dodati i masline, krastavce, kukuruz, itd. Pri dekoraciji takođe improvizujem.