Način pripreme
Jaja umutite u krem. Dodajte šećer i na kraju brašno sa kakaom. Mešajte pažljivo špatulom. Dodajte rastopljenu čokoladu u podelite smesu na 2 dela.
Ispecite dve kore u kalupu veličine 24 cm. Ostavite ih da se ohlade.
Napravite jak espreso. U njega dodajte šećer i promešajte. Kada se ohladi, dodajte vino.
Umutite žumanca za krem na pari zajedno sa šećerom. Dodajte vino i produžite da mutite dok se ne zgusne. Ostavite krem da se ohladi i u njega dodajte maskarpone sir.
Na kraju dodajte slatku pavlaku, koju ste prethodno umutili.
Sklopite tortu, tako što postavite jednu koru u prsten. Prelijte sirupom i premažite kremom. Pospite grilijašem od badema i stavite preko drugu koru. Ponovo prelijte sirupom, premažite celu tortu kremom i ostavite u frižider da se ohladi i stegne.
Kada je torta ohlađena, oslobodite je prstena i ukrasite.