Pikantna pohovana krilca u pivu

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250113
21/02/2017
"Da li zna neko, koliko piva mogu da popiju ova pikantna pohovana krilca u pivu? Pitamo za prijatelja."
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 087
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1, 2 kg
  • so
  • biber
  • kari - ½ kašičice
  • čili - ½ kašičice
  • ruj - ½ kašičice
  • brašno - 2 kašike
  • za pohovanje
  • pivo - 200 ml
  • brašno - 2 - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krilca i isecite im vrhove. Stavite ih u posoljenu vodu i skuvajte ih (da se ne raspadnu).

Izvadite krilca i ostavite ih da se ocede i ohlade. U posudi promešajte začine, so i biber po ukusu i brašno. Dobro izmešajte i pospite krilca smesom.

Ostavite ih u frižideru, dok pripremite smesu za pohovanje. Umutite jaja sa brašnom. Dolijte pivo i dodajte so i biber. Ponovo promešajte.

Treba da dobijete smesu kao za palačinke (za nijansu gušća). U tiganj sipajte ulje i dobro ga ugrejte. Uzimajte krilca i svako potopite u smesu za pohovanje. Ispržite ih do zlatne boje sa obe strane.

Poređajte ih u tanjir i servirajte sa sosovima ili prilozima po vašoj želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar