Hrskava pohovana krilca

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
691
371
Hrskava pohovana krilca
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
12/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Hrskava, hrskavija i najhrskavija pohovana krilca su to"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • jaja - 1 komad, veće
  • smesa za pohovanje
  • prezle - 70 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • origano
  • majčina duđica
  • đumbir - 1 kašičica
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileća krilca i presecite ih na dva dela - odvojite gornji i donji deo. Kuvajte ih oko 20 minuta i ocedite. Pospite krilca sa malo soli i aleve paprike.

U tanjiru promešajte prezle, alevu papriku, origano, majčinu dušicu i đumbir, pa dodajte malo soli.

Posebno umutite jaje. Zagrejte ulje dobro. Potopite krilca prvo u jaja, a zatim ih uvaljajte u suvu smesu i poređajte ih u posudu. Kada sva krilca uvaljate pržite ih sa obe strane i vadite ih na kuhinjski ubrus da upije masnoću.

Poslužite ih tople u tanjiru, ali su i hladna veoma ukusna. Neverovatno meze uz pivo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: