Brze pitice sa sodom

Jelena Andonov
Jelena Andonov
Početnik
23/02/2017
"Evo jedne ukusne ideje za doručak koju odmah možete da iskoristite."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 050
  • Pregledi tokom meseca84
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ostaviti sve sastojke na sobnoj temperaturi bar 1 sat. U veliku i duboku posudu dodati kiselo mleko i sodu, pa sačekati da mleko malo nadođe. Dodati so i krupno nadrobljen sir.

Dodavati po malo prosejanog brašna i prestati sa mešenjem kada testo prestane da se lepi. Od njega oblikovati lopte malo veće od jaja, naređati ih sa malo razmaka u nauljen pleh.

U sredini svake lopte napraviti malu rupu (ne do dna) i staviti malu kockicu maslaca. Pleh postaviti u hladnu rernu, uključiti na 180 stepeni i peći dok ne porumene.

Primedba: Ovako postavljene u hladnu rernu pitice mogu da narastu postepeno i istovremeno da se polako peku. Prijatno!

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar