Način pripreme
Duboku emajliranu posudu dobro operite i osušite u potpunosti. Veoma je važno da posuda bude apsolutno suva. Pažljivo odvojite jedno po jedno belance (5 komada) od žumanaca i sipajte ih u posudu.
Važno je da jaja budu direktno iz frižidera, kako bi belanca bila dobro ohlađena. Dodajte šećer u prahu (312 g je tačna količina) i vanilu (2/3 kašičice).
Odmah počnite sa mućenjem, tako što je na početku mikser na nižem stepenu, dok se ne promešaju šećer i belanca, a nakon toga se ubrzava na maksimalnu brzinu.
Mućenje traje dok se belanca i šećer ne pretvore u veoma čvrst sneg. Važno da je kod okretanja posude smesa ostane u njemu, a da se ne izlije.
Tavu obložite papirom za pečenje i preko nje špricajte puslice, tako da između njih ima 1-2 centimetra rastojanja. Postavite ih u slabo zagrejanu rernu i pecite ih dok ne nadođu i sasvim lagano ne porumene.
Nakon toga rernu smanjite još malo i ostavite puslice da se suše u njoj oko sat. Pažljivo proveravajte kada puslice mogu da se odvoje od papira i kada je to moguće, izvadite tavu iz rerne. Puslice se služe ohlađene.
Komentari