Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od napolitanki za 30 minuta

Torta od napolitanki za 30 minuta

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Torta od napolitanki za 30 minuta
Fotografije: Sia Ribagina
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Veoma originalna ideja za ukusnu i brzu tortu od napolitanki za samo 30 minuta."

Potrebni sastojci

  • napolitanke - 150 g, sa prelivom
  • za beli krem
  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • med - 3 kašike
  • želatin - 20 g
  • za braon krem
  • puding - 1 kesica, čokolada
  • sveže mleko - 300 ml
  • šećer u prahu - 1 kašika
  • želatin - 20 g
  • voće - 200 g, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte voće na sitno i polovinu postavite na dno kalupa za kuglof.

Napravite beli krem, tako što prvo rastopite želatin u 50 ml hladne vode, sačekajte ga da nabubri i stavite ga u mikrotalasnu pećnicu na nekoliko sekundi ili ga rastvorite na pari.

U posudu stavite ceđeno kiselo mleko i med, promešajte i dodajte želatin, ponovo promešajte dok ne dobijete homogenu masu. Ovu smesu sipajte preko voća u kalupu. Stavite u zamrzivač na 20 minuta da očvrsne.

Za to vreme napravite braon masu, tako što u drugoj posudi umutite puding i sveže mleko sa šećerom u prahu na osnovu uputstva sa kesice. Koristite onoliko mleka koliko piše da vam treba.

Rastvorite želatin na isti način kao i kod belog krema i dodajte ga i ponovo promešajte.

Izvadite tortu, koja treba da je čvrsta, poređajte preko belog krema napolitanke, a između njih stavite preostalo voće. Sipajte braon smesu preko voća i napšolitanki.

Stavite gotovu tortu u frižider na najmanje 4 sata da želatin očvrsne. Kada torta bude čvrsta i želirana, okrenite je na tanjir ili poslužavnik.

Napomena: U ovom slučaju korišćene su mini čokoladne kvadratne napolitanke. Možete koristiti kakve god imate. Želatin rastvarajte pažljivo i pazite da ne proključa. Ako proključa, ne koristite ga jer gubi sposobnost za želiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: