Ajsberg salata

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
67
1
176
13/03/2017
"Tajna ukusne ajsberg salate je u prelivu!"
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano7 400
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • salata ajsberg - 1 kom. sveže
  • krastavac - 1 kom.
  • šargarepa - 2 kom.
  • čeri paradajz - 7 - 8 kom.
  • kukuruz - 1 konzerva slatkog kukuruza (200 g)
  • preliv - 1 kom. gotovo preliva za salatu (možete ga pripremiti i sami)
  • vlašac - nekoliko strukova (može i svežeg)
  • rukola - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Salatu rukama iskidati u posudi srednje veličine. Dodati rukolu.

Šargarepu i krastavac naseckati na kockice. Zeleni deo luka naseći na velike parčiće, a nekoliko njih ostaviti za ukras.

Dodati konzervu kukuruza i preliti gotovim prelivom.

Salatu dobro promešati i na kraju dodati čeri paradajz, da se ne izgnječi. Ukrasiti zelenim strukovima luka.

Sam preliv možete spremiti na sledeći način: umutiti 2 kašike kiselog mleka, malo majoneza, maslinovog ulja, sirćeta balsamico, bosiljka i soli po ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar