Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa karamelom i domaćom jufkom

Kolač sa karamelom i domaćom jufkom

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621862k120
Kolač sa karamelom i domaćom jufkom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
14/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Probaćete, poželećete još jedno parče, a posle ćete uzeti i jedno za poneti - toliko je ukusan"

Potrebni sastojci

  • za krem karamel
  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • jufka - 200 g domaća, prepečena
  • za keks smesu
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • kakao - 3 kašike
  • za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte šećer za karamel i dodajte vodu. Čim se šećer karamelizuje sipajte ga u pleh u kome ćete peći kolač. Otprilike pleh dužine 30 cm i širine 20 cm. Preko karamela stavite domaću jufku.

Umutite jaja sa šećerom i dodajte ugrejano mleko i vanilu. Umutite i sipajte preko jufke. Stavite da se peče na pari 20 minuta na 170 stepeni. Za to vreme pripremiti smesu za biskvit.

Umutite jaja i šećer. Dodajte ulje, brašno, prašak za pecivo i ponovo umutite. Stavite kakao i promešajte.

Ako je prošlo 20 minuta izvadite pleh iz rerne i preko sipajte smesu. Sipajte je tako da pokrije celu belu smesu.

Vratite u rernu i pecite još 25 minuta na istoj temperaturi. Gotov kolač se okrene kada je potpuno ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: