Način pripreme
Stavite polovinu šećera da se karamelizuje, dodajući malo vode, da bi karamel bio tečan- Čim dobijete lepu zlatastu boju, dodajte 100 ml pavlake i mešajte, dok se potpuno ne rastvori i dok se ne dobije homogena smesa. Ostavite da se ohladi i posle toga smesu umutite mikserom sa dva jajeta, polovinom količine brašna i 1/2 praška za pecivo.
Preostala 2 jajeta umutite posebno mikserom zajedno sa preostalim šećerom dok ne dobijete glatku smesu, a zatim dodajte preostalu pavlaku, prašak za pecivo, brašno i vanilu.
Za glazuru karamelizujte 1/3 šolje šećera i u karamel postepeno dodajte 100 ml mleka ili pavlake, u koje ste rastvorili kašiku brašna. Mešajte dok glazura ne provri i skinite sa vatre.
U namašćen kalup za kuglof sipajte prvu smesu, pa preko nje drugu. Stavite da se peče u rernu zagrejanu na 170 stepeni, najpre na donjem grejaču. Kada se kolač podigne, uključite i gornji grejač.
Ispečen i oglađen kolač sa karamelom prelijte glazurom i servirajte.