Pita sa jufkom i jabukama

21/01/2018
"Danas smo odlučili dam vam predtavimo ovu neverovatnu mlečnu pitu sa jabukama, koju možete konzumirati i kao doručak i kao desert"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano725
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jufka - 300 g, domaća
  • jabuke - 3 slatke
  • šećer - 250 g
  • vanila - 2 komada
  • limun - 1/2 komada
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 800 ml
  • maslac - 50 g (rastopljen)
  • šećer u prahu - (za posipanje)
* merne jedinice

Način pripreme

Jabuke očistite i isecite na polumesec.

Pleh prečnika 26 cm, namažite maslacem, stavite komade jabuka, prelijte sokom od limuna i pospite sa 50 g šećera.

Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 15-20 minuta dok jabuke ne dobiju zlatnu boju, nakon toga izvadite jabuke i ostavite da se ohlade.

Umutite jaja u posudi sa šećerom i vanilom, dodajte i sveže mleko.

Jufku stavite u pleh, preko pečenih jabuka i sipajte smesu od jaja i mleka.

Ponovo stavite u rernu na 180 stepeni na 40-50 minuta dok se ne zgusne i ne dobije zlatnu boju.

Ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar