Čorba od sočiva

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
16/03/2017
"Aromatično sočivo sa zaprškom, idealno za vegetarijance, vegane i ljude koji poste ili vole posna jela!"
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 627
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 400 g
  • ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • praziluk - 3 struka
  • beli luk - 2 čena
  • sušene paprike - 2 - 3 komada crvenih
  • paradajz - 2 - 3 komada iz konzerve
  • aleva paprika
  • čubar - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo operite i stavite da se kuva sa sitno iseckanim lukom i prazilukom. Kad omekša, procedite i ispasirajte.

Ulje zagrejte i propržite malo luka, dodajte alevu papriku i napravite zapršku. Dodajte je sočivu, pa zatim dodajte i sitno iseckane čenove belog luka, papriku, paradajz i začinite čubarom i posolite po želji.

Malo razredite vodom i ostavite da se kuva. Na kraju, kako bi čorba bila još ukusnija, dodajte malo sirćeta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar