Sočna rebarca sa povrćem

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Sočna rebarca sa povrćem
Fotografije: Natalia Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Molimo vas, nemojte se suzdržavati, uzmite još! Vidite samo kako su sočna ova rebarca"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1 kg
  • pečurke - 150 g šampinjona
  • paprike - 3 komada sivrije
  • šargarepa - 1 velika
  • luk - 2 velike glavice
  • maslac - 30 - 30 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • ljutenica - 1 kašika
  • ulje
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Rebra isecite na manje komade (2-3 rebra po komadu), uvaljajte ih u malo ulja i soli i stavite da se peku (na najnižoj rešetki) na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pečurke očistite i krupno isecite. Šargarepu isecite na tanje komade, luk krupno isecite, a paprike na kolutiće.

Kad se rebra malo ispeku, rešetku podignite na sredinu rerne, rebrima dodajte pečurke, pecite 10 minuta, a zatim dodajte i ostalo povrće. Dobro promešajte, vodeći računa da rebra ne budu prekrivena povrćem.

Pecite još 5 minuta. Nakon toga u manjoj posudi pomešajte mleko, ljutenicu, sitno iseckan peršun, so i začine po želji, dobro promešajte i dobijenim sosom prelijte meso i povrće. Sve pažljivo promešajte i pecite dok ne bude gotovo ( oko 15 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: