Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom

Grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom

Grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Šta se dobija kad pomešate najbolje iz grčke i najbolje iz italijanske kuhinje? Dobijate grčke špagete sa mlevenim mesom i mocarelom, koje možete poslužiti uz belo vino"

Potrebni sastojci

  • špagete - 500 g grčkih (№10)
  • mleveno meso - 500 g
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • maslac - 100 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • mocarela - 130 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • bosiljak
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvajte prema uputstvu na pakovanju. Ocedite ih. Luk oljuštite i sitno iseckajte. Prodinstajte ga sa polovinom maslaca. Dodajte mleveno meso i propržite ga.

Brašno propržite sa drugom polovinom maslaca. U tankom mlazu sipajte mleko i neprestano mešajte dok se sos ne zgusne. Posolite i pobiberite.

U odgovarajuću posudu za pečenje isipajte sos. Zatim preko rasporedite red špageta, pa preko njih mleveno meso. Isipajte sos i rasporedite još jedan red špageta i završite sa sosom preko.

Posudu stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta. Isecite paradajz i mocarelu na kolutove. Izvadite tepsiju, poređajte paradajz i sir preko. Vratite da se dopeče još 10 minuta.

Posipajte bosiljkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: