Način pripreme
U posudi promešajte jaja, šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penu. Dodajte ih u hladno sveže mleko, dodajte skrob i umešajte u glatku smesu.
Stavite smesu na slabu vatru i uz neprestano mešanje špatulom kuvajte dok ne dobijete gust krem. Prekrijte krem providnom folijom i ostavite ga da se potpuno ohladi.
Rastvorite kesicu Nes kafe u jednoj šoljici tople vode i ostavite da se ohladi. Posebno umutite pavlaku dodajući u nju postepeno hladan krem dok ne dobijete homogenu masu.
Probajte krem i ako nije dovoljno sladak, možete dodati šećer u prahu po vašoj proceni i ponovo promešati.
Ređajte keks u dužinu i širinu na osnovu toga koliku tortu želite da napravite. Poređajte red keksa, prelijte kafom i premažite kremom. Ovom količinom možete napraviti tortu 3 x 3 keksa u redu.
Pospite tortu narendanom čokoladom odozgo i stavite je u frižider da se ohladi na nekoliko sati pre služenja.