Najukusnija keks torta

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
20/03/2017
"Najukusnija torta je ona torta... koju je pripremio neko drugi prema našem receptu i poslužio nas još u krevetu "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13 656
  • Pregledi tokom meseca228
  • Pregledi tokom sedmice88
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - 4 kašike, kukuruzno
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • maslac - 100 g, kravlji
  • kisela pavlaka - 300 g
  • još
  • instant kafa - 1 kesica Nes kafe 3 u 1
  • čokolada - 1 komad, neutralna, za posipanje
  • keks - 2 pakovanja Petit Beurre sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte jaja, šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penu. Dodajte ih u hladno sveže mleko, dodajte skrob i umešajte u glatku smesu.

Stavite smesu na slabu vatru i uz neprestano mešanje špatulom kuvajte dok ne dobijete gust krem. Prekrijte krem providnom folijom i ostavite ga da se potpuno ohladi.

Rastvorite kesicu Nes kafe u jednoj šoljici tople vode i ostavite da se ohladi. Posebno umutite pavlaku dodajući u nju postepeno hladan krem dok ne dobijete homogenu masu.

Probajte krem i ako nije dovoljno sladak, možete dodati šećer u prahu po vašoj proceni i ponovo promešati.

Ređajte keks u dužinu i širinu na osnovu toga koliku tortu želite da napravite. Poređajte red keksa, prelijte kafom i premažite kremom. Ovom količinom možete napraviti tortu 3 x 3 keksa u redu.

Pospite tortu narendanom čokoladom odozgo i stavite je u frižider da se ohladi na nekoliko sati pre služenja.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar