Najukusnija keks torta

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Najukusnija keks torta
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
20/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Najukusnija torta je ona torta... koju je pripremio neko drugi prema našem receptu i poslužio nas još u krevetu"

Potrebni sastojci

  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 1 šolja
  • skrob - 4 kašike, kukuruzno
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • maslac - 100 g, kravlji
  • kisela pavlaka - 300 g
  • još
  • instant kafa - 1 kesica Nes kafe 3 u 1
  • čokolada - 1 komad, neutralna, za posipanje
  • keks - 2 pakovanja Petit Beurre sa maslacem
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte jaja, šećer i vanilin šećer i umutite mikserom u penu. Dodajte ih u hladno sveže mleko, dodajte skrob i umešajte u glatku smesu.

Stavite smesu na slabu vatru i uz neprestano mešanje špatulom kuvajte dok ne dobijete gust krem. Prekrijte krem providnom folijom i ostavite ga da se potpuno ohladi.

Rastvorite kesicu Nes kafe u jednoj šoljici tople vode i ostavite da se ohladi. Posebno umutite pavlaku dodajući u nju postepeno hladan krem dok ne dobijete homogenu masu.

Probajte krem i ako nije dovoljno sladak, možete dodati šećer u prahu po vašoj proceni i ponovo promešati.

Ređajte keks u dužinu i širinu na osnovu toga koliku tortu želite da napravite. Poređajte red keksa, prelijte kafom i premažite kremom. Ovom količinom možete napraviti tortu 3 x 3 keksa u redu.

Pospite tortu narendanom čokoladom odozgo i stavite je u frižider da se ohladi na nekoliko sati pre služenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: