Brza keks torta

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k110
Brza keks torta
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 3
06/02/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Naše omiljene torte su od keksa - prave se za tren oka, i pojedu se duplo brže"

Potrebni sastojci

  • keks - 400 g, čajni
  • čokolada - 300 g, mlečna
  • pavlaka - 600 ml, tečna, za mućenje
  • sveže mleko - 100 ml (mlako)
  • čokoladni čips
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite 200 ml pavlake na paru. U nju izlomite čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Ostavite da se malo ohladi.

Umutite preostalih 400 g pavlake. Postepeno je dodajte u čokoladu, mešajte spatulom.

Potopite keks na sekund u mleko i u kalupu, sa dnom koje se skida, prečnika 24 cm, počnite da sastavljate tortu.

Red keksa, red krema i tako dok ne potrošite sastojke.

Stavite u frižider na 5-6 sati, ili jednu noć.

Izvadite tortu iz kalupa i ukrasite po vaoj želji.

Ja sam koristila čokoladni čips.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Brzo i ukusno!
29.06.2021 22:38