Način pripreme
Za koru je potrebno da izmrvite keks, da rastopite maslac i da dodate smeđi šećer u njega. Umešajte keks i šećer. Napravite koru u plehu za čizkejk (20 cm). Stavite pleh u frižider, dok se ne stegne.
Za krem aktivirajte želatin, tako što u njega dodajte 50 ml hladne vode. Ostavite ga da se aktivira 10 minuta. Promešajte mikserom krem sir, kiselu pavlaku, 50 ml pavlake za mućenje i vanilu.
U tiganju ugrejte preostalu pavlaku do ključanja. Prelijte preko čokolade i ostavite 5 minuta da se otopi. Dodajte želatin i dobro promešajte. Sipajte čokoladnu smesu u drugu smesu. Umutite mikserom.
Celu smesu sipajte u pleh sa korom i poravnajte je. Pokrijte pleh folijom i stavite u frižider na 3-4 sata da se stegne.