Način pripreme
Izmrvite dobro keks ili ga sameljite u multipraktiku na mrvice. Pomešajte ga s rastopljenim maslacem i medom i rasporedite koru na dno posude, pritiskajući dobro.
Žumanca umutite dobro dok ne pobele i stavite ih na kratko u posudu na vodenu paru, dok ih mutite neprekidno žicom. Pazite da ih ne skuvate - dovoljno je oko 1 minut da ih mešate.
Nakon toga umutite ih s krem sirom, kiselom pavlakom i šećerom u prahu s vanilom. Dodajte prethodno nabubreli, rastopljen i ohlađen želatin i umutite dobro.
Sipajte pola smese preko kore u posudu i stavite da se stegne u frižideru. Istopite čokoladu s tečnom pavlakom na pari, mešajući mikserom i sipajte u preostalu polovinu smese.
Čim se ujednači, prelijte preko već stegnute bele kore. Napravite ukras od rendane čokolade ili voća po želji i stavite ponovo u frižider da se stegne.