Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Ukusan čokoladni čizkejk bez pečenja

Ukusan čokoladni čizkejk bez pečenja

Ukusan čokoladni čizkejk bez pečenja
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Ovom velelepnom čokoladnom čizkejku nije potrebno pečenje, nego samo gosti koji će ga probati"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, kakao
  • maslac - 100 g, meki
  • kakao - 1 supena kašika
  • maskarpone sir - 200 g
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • ceđeno mleko - 6 supenih kašika
  • želatin - 1 kesica
  • voda - 1 supena kašika
  • vanila - 1 kesica
  • čokolada - 50 g, crna
  • kokosovo ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks, maslac i kakao u blenderu.

Pokrivamo kalup sa padajućim dnom providnom folijom. Sipamo smesu od keksa unutra i oblikujemo osnovu čizkejka. Stavljamo u frižider da se stegne.

U posudi pomešamo maskarpone, tečnu čokoladu, vanilu i smeđi šećer i mutimo dok se ne homogenizuje. Dodajemo ceđeno mleko i lepo izmešamo.

Rastavramo želatin u vodi kako bi nabubrio, zagrevamo ga 2 sekunde kako bi se istopio i sipamo ga u čokoladni krem.

Mešamo i sipamo na osnovu od keksića.

Stavljamo u frižider na 2-3 sata.

Topimo čokoladu na vodenoj pari, pomešamo ga sa kokosovim uljem i čizkejk odozgo zalivamo ovim topingom.

Možemo da isečemo i da serviramo odmah ili da stavimo u frižider i serviramo kasnije.

Ukusan čokoladni čizkejk bez pečenja.

Probajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: