Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Oreo čizkejk bez pečenja

Oreo čizkejk bez pečenja

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895253
Oreo čizkejk bez pečenja
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 6
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Ovo je čizkejk u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj i volećete ga do kraja života!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 4 pakovanja Oreo (6 parova keksa - 24 komada)
  • orasi - 1 šoljica, naseckani
  • maslac - 80 g, kravlji, mekan
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • maskarpone - 250 g
  • krem sir - 2 pakovanja
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • želatin - 1 kesica (10 g)
  • vanila - 1 pakovanje
  • keks - 2 pakovanja Oreo (12 komada)
  • za dekoraciju
  • crna čokolada - 50 g
  • sveže mleko - 3 - 4 kašike
  • maslac - 1 kašičica, kravlje
  • voće - zamrznuto
  • želatin - 1 kesica u prahu
  • keks - nekoliko polovina
* merne jedinice

Način pripreme

U blenderu ili mašini za mlevenje oraha sameljite Oreo keks, koji je predviđen za koru i njima dodajte orahe, koje ste prethodno naseckali i maslac, koji je na sobnoj temperaturi.

Preko odgovarajućeg tanjira stavite prsten kalupa za tortu. Smesu od keksa sipajte u prsten i kašikom je lagano pritisnite i raporedite. Koru stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.

U posudi dobro promešajte maskarpone, pavlaku i krem sir, zajedno sa šećerom. Aromatizujte vanilom. U hladnoj vodi (jedna šoljica ili 100 ml) stavite želatin, da se potopi i nabubri.

Nakon toga želatin otopite na pari i sipajte u krem, pritom dobro mešajući špatulom.

Preko ohlađene kore sipajte polovinu krema. Dva pakovanja Oreo keksa, koji je predviđen za krem, izlomite na krupno i razbacajte po kremu.

Preko njih sipajte drugi deo krema i poravnite. Ponovo vratite u frižider da stoji nekoliko sati, a najbolje preko noći.

Sledećeg dana možete ukrasiti čizkejk.

Za ukras: Najpre na pari izlomljenu čokoladu otopite i u nju stavite mleko i maslac. Otvorite prsten za tortu i sklonite ga.

Odozgo kašikom prelivajte rastopljenom čokoladom. Preko čokolade poređajte zamrznuto voće. Ako imate sveže voće, biće još bolje.

Voće prelijte rastvorenim želatinom u prahu koji ste pripremili u skladu sa uputstvom na kesici. U želatin se dodaje šećer i voda, rastopi se na pari i kada se ohladi minutu prelije se voće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: