Način pripreme
U blenderu ili mašini za mlevenje oraha sameljite Oreo keks, koji je predviđen za koru i njima dodajte orahe, koje ste prethodno naseckali i maslac, koji je na sobnoj temperaturi.
Preko odgovarajućeg tanjira stavite prsten kalupa za tortu. Smesu od keksa sipajte u prsten i kašikom je lagano pritisnite i raporedite. Koru stavite u frižider na 30 minuta da se stegne.
U posudi dobro promešajte maskarpone, pavlaku i krem sir, zajedno sa šećerom. Aromatizujte vanilom. U hladnoj vodi (jedna šoljica ili 100 ml) stavite želatin, da se potopi i nabubri.
Nakon toga želatin otopite na pari i sipajte u krem, pritom dobro mešajući špatulom.
Preko ohlađene kore sipajte polovinu krema. Dva pakovanja Oreo keksa, koji je predviđen za krem, izlomite na krupno i razbacajte po kremu.
Preko njih sipajte drugi deo krema i poravnite. Ponovo vratite u frižider da stoji nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Sledećeg dana možete ukrasiti čizkejk.
Za ukras: Najpre na pari izlomljenu čokoladu otopite i u nju stavite mleko i maslac. Otvorite prsten za tortu i sklonite ga.
Odozgo kašikom prelivajte rastopljenom čokoladom. Preko čokolade poređajte zamrznuto voće. Ako imate sveže voće, biće još bolje.
Voće prelijte rastvorenim želatinom u prahu koji ste pripremili u skladu sa uputstvom na kesici. U želatin se dodaje šećer i voda, rastopi se na pari i kada se ohladi minutu prelije se voće.