Način pripreme
Sipajte šećer za karamel u okrugli kalup za kuglof. Stavite kalup u rernu na 180 stepeni, dok se šećer ne rastopi i pretvori u karamel zlatne boje.
Za to vreme žicom umutite jaja sa šećerom. Dodajte toplo mleko i promešajte.
Ne zaboravite na karamel! Ako je gotov, izvadite ga i smanjite rernu na 160 stepeni. Od gotovog karamela odvojite 2 kašike i sipajte ga u posudu punu leda. Iskoristićete ga za ukrašavanje gotovog krem karamela.
Preko vrućeg karamela poređajte mafine uz lagano pritiskanje da se zalepe. Pažljivo dodajte smesu od jaja.
Postavite kalup u veću tepsiju. Ulijte vodu u tepsiju malo iznad sredine kalupa. Pecite krem karamel na 160 stepeni oko 60 minuta.
Ako za vreme pečenja voda počne da ključa, dodajte hladnu vodu. Sačekajte da se ohladi i okrenite na veliki tanjir.