Način pripreme
Očistite i narežite jagode. U drugoj posudi na tanke listove nasecite breskve. Podelite želatin na dva dela i jedan deo stavite u posudu i prelijte ga vodom. Sačekajte da nabubri, zagrejte sok od kompota od jagoda i u njega dodajte nabubreli želatin.
Mešajte dok se u potpunosti ne rastopi. Nauljite mali kalup po dnu i zidovima. Poređajte jedan red jagoda i kašikom sipajte dva prsta želatina. Stavite u frižider i sačekajte da se stegne, ali ne u potpunosti. Jagode ne treba da potonu. Poređajte još jedan red jagoda i ponovo pažljivo stavite dva prsta želatina.
Ponovo stavite u frižider i ponavljajte proceduru dok ne potrošite jagode. Na isti način postupite i sa breskvama. Kada ste završili, ostavite sve da prenoći u frižideru. Mokrim nožem prođite po zidovima posude, da oslobodite žele i okrenite ga na tanjir.